Begagnad husbil

Hem > Begagnad husbil

Trenden med att köpa second hand finns inte bara inom mode och inredning, utan begagnad husbil har även blivit en trend. Att köpa begagnad husbil är prisvärt och du kan hitta många klassiska modeller på internet och i specialiserade butiker. Här kan du hitta tips på vilka butiker som kan hjälpa dig om du är på jakt efter en husbil i äldre modell eller tidigare använd.

Varför köpa begagnad husbil?

  • Mycket lägre priser än nypris
  • Det kan ingå extrautrustning med i priset
  • Du kan anpassa din husbil efter din smak med att byta ut inredning billigt
  • Kortare leveranstider än att beställa en ny husbil hos husbilsfirma

Hitta begagnade husbilar till salu hos återförsäljare

Att hitta husbil kan både vara lätt och svårt beroende på vart man bor i landet. Många företag fokuserar på att sälja nya husvagnar och husbilar, men vi har hittat några rekommenderade företag som även har begagnade husbilar till salu.

Fri-bo

Fri-bo i Sollebrunn har begagnade husbilar till salu i olika modeller. Du kan köpa begagnad husbil hos Fri-Bo och du får en noggrann kontroll av personalen kring fordonet innan du åker iväg med det. Flera tester och kontroller görs samt besiktning hos Bilprovningen om det behövs. Detta familjeföretag har under 40 år sålt och värderat begagnad husbil. De är auktoriserade återförsäljare och medlemmar i Husvagnsbranschens Riksförbund. Med deras erfarenhet kan de hjälpa dig att hitta en begagnad husbil av välkända varumärken som Knaus och Rimor.

Bengt i Örkeljunga

Bengt i Örkelljunga har funnits i mer än 50 år och har sålt husbilar i äldre och nytt skick länge. Du kan fynda bra husbilar och vid köp erbjuder företaget en generös garanti och flera säkerhets- och kvalitetskontroller av fordonen. Butiken befinner sig i en stor lokal med serviceverkstad som kan hjälpa dig vid besvär. De kan ge fullservice och reparerar det mesta du har fått problem med. Butiken ligger praktiskt utmed E6:an 30 minuter från Helsingborg och Bengt i Örkelljunga är en av Skånes mest välkända återförsäljare av husbilar och husvagnar.

Albins Husbilar

Denna butik ligger i Valskog, mellan Arboga och Köping och ca 40 min från Västerås. De säljer husbilar ifrån ett i 20-tal varumärken, som exempelvis Carthago och Adria. Förutom försäljning av fordon har det en reparationsverkstad som kan hjälpa till med alltifrån kamremsbyte och skadereparationer. Letar du efter KAMA tillbehör kan du beställa och hämta upp i denna butik smidigt. Du kan även köpa tillbehör till din husbil genom att antingen besöka butiken eller beställa via telefon samt e-mail. Besök Albins husbilar och fynda till ett bra pris.

EW Fritid

I Uppsala ligger denna butik där du kan hitta husbil i begagnat skick. Med deras kunniga personal kan du få hjälp att köpa husbil ifrån varumärken som Adria och Kabe och är auktoriserade återförsäljare. De har även ett brett sortiment av reservdelar och tillbehör med tiotusentals produkter. Du kan beställa varor på KAMA fritids hemsida och begära upphämtning i EW Fritids butik. De har även verkstad och kan hjälpa dig med service, underhåll och reparation. Besök EW-Fritid i Uppsala för att köpa din nya husbil fast i äldre modell.

Att tänka på vid köp av begagnad husbil

  • Besök en auktoriserad återförsäljare av husbilar. Hur lockande det än är att handla av privatperson, kan experter i en butik vara behjälpliga med att svara på specifika produktfrågor och du som konsument kan känna dig tryggare i ditt inköp.
  • Se över husbilens skick. Precis som du skulle köpt en begagnad bil behöver du se över husbilen och om det finns några skador eller problem.
  • Ta med dig en expert. Om du känner dig osäker på vad du ska kolla på när du ska köpa begagnad husbil kan någon som själv har husbil eller har kompetens inom denna typ av fordon vara till stor hjälp för att allt ska gå rätt till.
  • Testa all utrustning. Allt måste vara dokumenterat och upptäckt innan du kör iväg med fordonet.
  • Leta efter fuktskador. Ett stående problem hos husbilar är att det kan bli fuktskada. Gör en noggrann besiktning och ta gärna med en fuktmätare för att ta reda på om det är en förhöjd risk av fukt i golv, tak och väggar.
  • Provkör! Skulle du köpa en bil utan att provköra den? Om svaret är nej, då ska du inte tumma på regeln med husbil heller. Kör en runda för att ta reda på om den är lätt att manövrera och inga problem finns när fordonet är i rullning.

Rekommenderat innehåll på sidan

Om du är fordonsintresserad bör du lä'sa vår artikel om Tunga och lätta lastbilar. En annan intressant artikel om du gillar fordon är att läsa om Grävmaskiner.