Godsstötta - Lastbil

Hem > Godsstötta

En godsstötta är ett oerhört viktigt redskap inom logistik- och transportindustrin. Den är specifikt utformad för att säkerställa att gods och last är säkert fixerade under transport, vilket minskar risken för skador och olyckor. Genom att använda en godsstötta tillsammans med kraftiga spännband kan du effektivt hindra ditt gods från att röra sig under transporten, vilket ökar säkerheten och skyddar både lasten och transportmedlet. Här tipsar vi om återförsäljare som erbjuder stöttor online.

Arno-Remmen

Arno-Remmens godsstötta är utformad för att möjliggöra enkel och säker fixering av last, tack vare användningen av avancerad teknik som garanterar både användarvänlighet och effektivitet. Med en struktur som tillåter finjusteringar genom tätt placerade justeringshål, erbjuder stöttan en exceptionell anpassningsförmåga för att passa olika laststorlekar och fordonstyper. Dess ledade fötter, beklädda med mjukt gummi, säkerställer att produkten är skonsam mot fordonets ytor.

Se utbudet hos Arno-Remmen

Micrologistic

Micrologistic AB erbjuder ett stort utbud av godsstötta till lastbil, skräddarsydda för att möta de skiftande behoven inom transportsektorn. Deras godsstöttor, som är konstruerade för att maximera säkerheten och effektiviteten i lastutrymmen, tillverkas från högkvalitativa material såsom aluminium och stål. Dessa stöttor är utformade för att enkelt kunna stödja och separera last, vilket bidrar till en säkrare och mer organiserad transportmiljö.

Se utbudet hos Micrologistic

24meter.se

24meter.se är en omfattande webbutik som specialiserar sig på fordonstillbehör och lastsäkring, vilket gör dem till en one-stop-shop för alla behov inom transportsektorn. De erbjuder ett brett sortiment av stöttor, vilket säkerställer att alla typer av laster kan säkras effektivt och säkert. Produkterna finns i flera längder och anpassningar, inklusive de ergonomiska Ergobar-modellerna, som är särskilt framstående för deras användarvänlighet och hållbarhet.

Se utbudet hos 24meter.se

LoadLok

Med över 38 års erfarenhet i branschen, erbjuder LoadLok ett brett utbud av stöttor som är skräddarsydda för att möta specifika lastbehov, från lätt till tung lastkontroll. Oavsett dina krav, kan de erbjuda en skräddarsydd lösning med sitt breda utbud av produkter i aluminium eller stål, alla designade för att säkerställa att din last är säkrad under alla förhållanden. Välj LoadLok för en pålitlig och innovativ lastsäkringslösning.

Se utbudet hos LoadLok

Olika typer av godsstöttor

När det kommer till lastsäkring är valet av rätt godsstötta avgörande för att garantera säker transport. Beroende på lastens natur och transportkrav kan olika typer av stöttor vara lämpliga, det finns allt från varianter i trä och plast, till expanderbara och specialanpassade godsstöttor. Läs mer om lastsäkring på tya.se.

Trästöttor

Dessa är traditionella godsstöttor och görs oftast av trä. De är robusta, relativt billiga och kan skräddarsys för specifika storlekar. Deras nackdel är att de kan bli skadade över tid eller under tung belastning.

Expanderbara stöttor

Dessa stöttor är ofta tillverkade av metall och har en mekanism som låter dem expandera och passa mellan lasten och fordonets sidor. De är mycket anpassningsbara och ger en stabil fastklämning av lasten.

Plaststöttor

Liknande trästöttor men gjorda av plast, dessa stöttor är lätta, ofta återanvändbara och resistenta mot fukt och vissa kemikalier.

Specialanpassade stöttor

För vissa särskilda laster, som cylindriska objekt eller unikt formade varor, kan det finnas behov av specialanpassade stöttor för att säkerställa optimal lastsäkring.

Användningsområden

Stöttorna har många användningsområden, vilket ofta inkluderar att säkra olika typer av last. De används ofta med spännband inom industri för att få säkra transporter. Godsstöttor kan placeras runt eller mellan objekt för att förhindra att de rör sig. Efter att stöttorna är på plats kan spännband sedan användas för att hålla lasten tätt mot fordonets golv eller väggar, vilket ger ytterligare stabilitet.

Lastbils- och Trailersäkring

Godsstöttor används ofta för att säkra last på lastbilar och trailers för att hålla godset på plats och minimera risken för personskador eller lastskador.

Flytt

Under flytt kan dessa stöttor vara till stor hjälp för att säkra möbler och andra stora objekt i flyttbilen. De kan också användas för att hålla lådor och andra föremål säkert på plats.

Båt- och Biltransport

Vid transport av båtar eller bilar, används de ofta för att säkra fordonet på transportfordonet och hindra det från att röra sig under resan.

Byggindustri

Inom byggindustrin används de för att säkra byggmaterial, verktyg och annan utrustning vid transport till och från byggarbetsplatser.

Vanliga frågor

Vad är en godsstötta?

En godsstötta är ett hjälpmedel som används för att säkra laster i transportfordon, såsom lastbilar och järnvägsvagnar. De placeras mellan lasten och fordonets väggar för att förhindra att lasten rör sig under transport. Det kan vara gjorda av olika material, såsom trä, metall eller plast.

Varför är de viktiga?

Stöttorna spelar en avgörande roll för att säkerställa att lasten förblir stabil och säker under transport. En otillräckligt säkrad last kan orsaka skador på varorna, öka risken för olyckor och leda till allvarliga konsekvenser för både förare och andra trafikanter.

Hur väljer man rätt typ?

Valet av rätt godsstötta beror på flera faktorer, inklusive lastens storlek, vikt, form och art. Det är viktigt att tänka på materialstyrka, längd och andra specifikationer för att säkerställa att stöttan kan hantera den specifika lasten effektivt. Det kan också vara en bra idé att konsultera tillverkarens rekommendationer eller experter inom lastsäkring.

Kan jag återanvända dem?

Många godsstöttor är designade för att vara återanvändbara, särskilt de som är tillverkade av hållbara material som metall eller hårdplast. Det är dock viktigt att regelbundet inspektera dem för eventuella skador eller slitage. Om en godsstötta visar tecken på skada eller slitage bör den bytas ut för att säkerställa optimal säkerhet.

Hur tar jag hand om dem på bästa sätt?

För att förlänga livslängden på dem, rengör dem regelbundet och förvara dem på en torr och sval plats. Kontrollera också regelbundet tecken på slitage och byt ut banden när de börjar bli slitna.